Festreisen til USA 2018-08-14T23:30:02+02:00

Festreisen til USA

Arbeid, samfunn og enhet var overskriften på festdagen i USA

Et av årets absolutte høydepunkt for BKM Oslo og Follo, var uten tvil da omtrent 850 medlemmer tok reisen over Atlanten, for å besøke våre vennskapsmenigheter på Østkysten i USA.

Hvorfor reise så langt?

Litt sigthseeing i New York ble det også tid til

Det er vanskelig å forklare på noen annen måte, enn at det er et fellesskap og samhold mellom BKMs lokalmenigheter i dag, som krysser språk, kulturer og landegrenser. Dette handler selvfølgelig om vår felles tro, og at vi kan møtes til felles trosoppbyggelse på de internasjonale konferanser på Brunstad. Samtidig har også Golden Heart aksjonen, (LINK) som har blitt et prosjekt i BCCs menigheter over hele kloden, vært med på å knytte oss sammen om et felles mål. Som kjent skaper felles interesser også tilhørighet og samhold, og det var for å styrke dette unike fellesskap at vi ville besøke våre venner i USA denne sommeren.

Ideen om å ta en reise sammen kom allerede i 2016 i forbindelse med den store innsatsen som var gjort for Golden Heart aksjonen over flere år.

Fordi vi hadde oppnådd våre innsamlingsmål i aksjonen fikk alle medlemmene som ønsket det, mulighet til å bli med på en festreise til vennskapsmenigheter i USA. Man kan nå langt når en setter seg høye mål og løfter i flokk, og allerede ved utgangen av mai måned 2017 hadde BKM Oslo og Follo klart å innfri vår målsetting for aksjonen. 

Galla og grillfest på en og samme dag

Et forrykende danseshow fra våre amerikanske venner

I løpet av få dager, hovedsakelig den 22. og 23. juni, ble mange individuelle reiseruter avviklet. Om man mellomlandet i Russland eller på Island så hadde alle samme destinasjon, New York. Etter rundt fem timers bussreise nordover ankom vi  Syracuse, som ligger i nærheten til konferansesenteret Victory. Dette er det felles samlingssted for menighetene på østkysten av Nordamerika.

De ca. 850 Oslo/Follo- borgerne ble innlosjert på fire forskjellige hoteller hvor man kunne komme til hektene før den store festdagen.  Det var nemlig planlagt et arrangement av dimensjoner hele lørdagen i Syracuse. Programmet hadde arrangørene fra BKM Oslo og Follo utviklet i samarbeid med venner fra USA, og alt var nøye planlagt ned til minste detalj.

Det flotte On Center, i sentrum av byen Syracuse, rommet uten problemer de rundt 2000 feststemte gjester som strømmet til på denne formiddagen. Her ble det festet på formelt vis, med trosoppbyggende taler, inspirerende musikkstykker, film og korarrangementer. Senere samme dag, kjørte rundt 20 store busser videre til konferansesentret Victory, som ligger i vakre grønne omgivelser ute på landet. Her var det en mer uformell grillfest, med påfølgende samling som varte til sent på kveld. At en slik dag er med på å knytte sterke internasjonale felleskapsbånd mellom de 9 menighetene som deltok på arrangementet, er det ingen tvil om.

Det imponerende On center i byen Syracuse

Senere samme dag, kjørte 20 – talls store busser videre til konferansesentret Victory, som ligger i vakre grønne omgivelser ute på landet. Her var det en mer uformell grillfest som varte til sent på kveld, hvor det ble tid til både å hilse på gamle venner eller gjøre seg nye bekjentskaper. Det var også bygget en svær utendørs scene, hvorfra det ble mye underholdning hele kvelden, både i form av leker, dans og oppbyggelige taler. At en slik dag er med til å knytte sterke internasjonale felleskapsbånd, er det ingen tvil om.

Fortryllende på Hudson River

New York skyline

Etter noen dager i Syracuse ble reisen avsluttet i New York, hvor det siste store arrangementet var en helt unik kveld på båten Cornucopia Majesty som seilte langs Hudson River. Dette var noe  de fleste hadde gledet seg ekstra til og det ble en stemningsfull opplevelse og en verdig avslutning på reisen til USA.

Ombord på båten Cornucopia Majesty 

Minner for livet

Både velkomst og avskjed foregikk med veivende norske og amerikanske flagg

USA-turen ga oss mange gode minner etter fem opplevelsesrike dager og er en tur vi kan se tilbake på og glede oss over lenge. Det var ikke bare det å ha blitt bedre kjent eller stiftet nye bekjentskaper med BKM-medlemmer i USA. Turen bidro også på en helt særlig måte til bedre kjennskap med hverandre og et sterkere samhold i vår forholdsvis store lokalmenighet. Når så mange forskjellige mennesker reiser på tur sammen, og opplever så mye givende og positivt, tror vi at dette vil skape positive ringvirkninger for fremtiden.