Regnskap 2017-11-06T08:01:51+01:00

Årsberetning 2016

Virksomhetens art og hvor den drives

Virksomheten har som formål å fremme kontakt mellom alle menighetens medlemmer i en kristen ånd og tro og gjennom aktiviteter av forskjellig art.Foreningens forsamlingslokale er lokalisert i Oslo kommune.

Fortsatt drift

Årsregnskapet for 2016 for Brunstad Kristelige Menighet Oslo og Follo er satt opp under forutsetning av fortsatt drift. Det bekreftes herved at forutsetningen om fortsatt drift er til stede.

Utvikling, resultat og stilling

Etter styrets oppfatning gir årsregnskapet med tilhørende noter et rettvisende bilde av resultatet for 2016 og stillingen pr. 31.12.2016. Det har ikke inntrådt forhold etter regnskapsårets slutt som har betydning ved bedømmelsen av foreningen.
Brunstad Kristelige Menighet Oslo og Follo har i 2016 gitt ett betydelige beløp i gave til BCC.

Skattemessige forhold

Brunstad Kristelige Menighet Oslo og Follo er etablert som en allmennyttig forening og er i henhold til skattelovens § 2-32 ikke skattepliktig for sin hovedvirksomhct. Brunstad Kristelige Menighet Oslo og Follo er også fritatt for arveavgift på arv og gave i henhold til arveavgiftslovens § 4 og § 46, samt er omfattet av skattelovens § 6-50 gaver til visse frivillige organisasjoner.

Arbeidsmiljø

Det er ingen ansatte i virksomheten. Hele virksomheten er basert på frivillig og ulønnet arbeid. Styret anser arbeidsmiljøet i virksomheten som bra og følger gjeldende bestemmelser for helse, miljø og sikkerhet. Medarbeidere og ledere i virksomheten har ikke vært utsatt for ulykker eller skader i forbindelse med utførelse av virksornheten.

Likestilling

Styret består av 2 menn og 2 kvinner. Styret har fokus på likestilling ved tildeling av verv og oppgaver i organisasjonen.

Ytre miljø

Etter styrets oppfatning er det ikke forhold ved virksomheten som kan medføre negativ påvirkning på det ytre miljø.Fremtidig utvikling Etter styrets oppfatning har Brunstad Kristelige Menighet Oslo og Follo en god utvikling i henhold til nedfelte vedtekter og gruppens formål. Styret vil i tiden som kommer sammen med medlemmer legge til rette for at denne virksomheten kan utvikles videre på en sunn og positiv måte.

Resultatregnskap

[table id=1 /]

Balanse

[table id=2 /]

Egenkaptial og gjeld

[table id=4 /]

Noter til regnskapet 2016

Note 1 Regnskapsprinsipper

Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapslovens bestemmelser. Det er utarbeidet etter norske regnskapsstandarder og anbefalinger til god regnskapsskikk for små foretak.

Driftsinntekter

Inntektsføring av gaver skjer på gavetidspunktet, altså når råderetten til gaven er overført foreningen, eller når gavebeløpet er innbetalt på bank. lnntektsføring av driftsinntekter ellers og leieinntekter skjer når de er opptjent.

Skatt

Brunstad Kristelige Menighet i Oslo og Follo er etablert som en allmennyttig forening og er i henhold til skattelovens § 2-32 ikke skattepliktig for sin hovedvirksomhet. Foreningen skatter nå kun av tilbakeførte avskrivninger som følge av salg av bygning i 2011 som tidligere inngikk i skattepliktig virksomhet jfr. note 7.

Klassifisering og vurdering av balanseposter

Anleggsmidler omfatter eiendeler bestemt til varig eie og bruk. Anleggsmidler er vurdert til anskaffelseskost. Varige driftsmidler balanseføres og avskrives over driftsmidlets økonomiske levetid. Varige driftsmidler nedskrives til gjenvinnbart beløp ved verdifall som forventes ikke å være forbigående. Gjenvinnbart beløp er det høyeste av netto salgsverdi og verdi ibruk. Verdi i bruk er nåverdi av fremtidige kontantstrømmer knyttet til eiendelen. Nedskrivninger reverseres når grunnlaget for nedskrivning ikke lenger er til stede.

Omløpsmidler og kortsiktig gjeld omfatter normalt poster som forfaller til betaling innen ett år etter balansedagen, samt poster som knytter seg til varekretsløpet. Omløpsmidler vurderes til laveste verdi av anskaffelseskost og antatt virkelig verdi.

Fordringer

Kundefordringer og andre fordringer oppføres til pålydende etter fradrag for avsetning til forventet tap. Avsetning til tap gjøres på grunnlag av en individuell vurdering for de enkelte fordringene.

Varer

Varer er vurdert til det laveste av anskaffelseskost og virkelig verdi etter FIFO-prinsippet.

Valuta

Pengeposter i utenlandsk valuta vurderes etter kursen ved regnskapsårets slutt.

Note 2 Varige driftsmidler

[table id=5 /]

Note 3 Bankinnskudd, kontanter o.l

[table id=6 /]

Note 4 Egenkapital

[table id=7 /]

Note 5 Gjeld, pantstillelser og garantier m.v.

[table id=8 /]

Note 6 Lønnskostnader, antall ansatte, godtgjørelser, lån til ansatte m.m.

Foreningen har ingen ansatte og dermed ikke lønn

OTP

Da foreningen ikke har ansatte, har det heller ikke vært nødvendig å tegne lovpålagt tjenestepensjonsordning etter lov om obligatorisk tjenestepensjon.

Revisor

Kostnadsført honorar til revisor for 2016 utgjør kr 71 370,- eksl.mva.

[table id=9 /]

Note 7 Skatter

Årets skattekostnad fremkommer slik i resultatregnskapet:

[table id=10 /]

Årets skattekostnad fremkommer slik i balansen:

[table id=11 /]

Note 8 Andre langsiktig fordringer

[table id=12 /]